Gasspeisen skiller stue og kjøkken

Gasspeisen skiller stue og kjøkken

Jeg har sett det hos enkelte hoteller og i interiørmagasiner. Åpne gasspeiser.

Jeg bestemte meg tidlig for å skaffe en slik. Men å finne den riktige var ikke lett. Til slutt krøp jeg til korset og fikk bygget gasspeisen etter egne mål og tegninger.

 

 

Jeg har sagt det før. Det er ikke sikkert det blir så mye dyrere å spesialbygge, hvis man gjør litt research på forhånd. På bildet under ser dere skilleveggen med plass for høyttalere og gasspeis. Kjøkkenet monteres mot veggen i enden av rommet.

 

 

Det viktigste med gasspeisen, er at jeg kan nyte flammene fra to rom. Både fra stuen og kjøkkenet i toppetasjen. Og slik er det blitt.

Gasspeisen er et naturlig og lunt skille mellom de to rommene.

Peisen har en høykvalitetsbrenner med trinnløs regulering av flammene.

 

 

Det betyr egentlig bare at jeg kan kontrollere flammene med fjernkontrollen. Peisen er utstyrt med en enkel og funksjonell program- og kontrollfunksjon. Tenning og slukking, temperatur, tidsinnstilling, samt styring av flammehøyde.

 

 

Løsningen jeg har valgt gir faktisk 25 kWh, mer enn nok til å varme opp både kjøkken og stue.

Gassen strømmer ut gjennom dysene og antennes.

IMG_9676

 

Som du ser. Det blir stemningsfullt når mørket faller på.

 

IMG_9693

 

Og snart kommer høsten…

 

PS. Om du lurer på noe i forhold til gasspeisen jeg har montert, skriv i kommentarfeltet. Jeg gir deg et svar innen en dag eller to.

 

Kjetil B.

4 Kommentarer

 • Ivar Hindenes
  22. juli 2016 11:30

  Kossn unngår du at flammen ikke brenner opp treverket rundt?

  • Kjetil Bjørnberg
   22. juli 2016 11:45

   Hei Ivar.
   Det er flere ting som hindrer det. Det er ikke treverk i peisen. Jeg har brukt MDF-plater med kobberlaminat. Dessuten er ikke flammene særlig høye. Så peisen skaper ingen brannfare.

   Mvh
   Kjetil

 • jazze
  17. november 2016 20:15

  har tenkt og lage noe lignende men usikker hvordan man går frem å kommer i gang, hvem kontakta du?, har spekkulert i å lage den selv men tanken på å la fagfolk gjøre det frister mer, hehe

  • Kjetil
   12. desember 2016 23:39

   Hei
   Jeg hadde bare ideer i hodet, så møbelsnekkern fikk litt å bryne seg på…og det klarte han med glans.
   Jeg har brukt fagfolk til all installasjon av gass, dette er veldig viktig så det ikke oppstår feil ved bruk. Jeg har 2,7 m3 gasstank nedgravd i hagen og kan fyre noen år i peisen før neste fylling. Har en utepeis og utekjøkken er alt på gass, så når våren kommer til Bjorøy vil det nok gå mere gass.
   Mvh
   Kjetil

Legg igjen en kommentar

topp