Strømprisen stiger – slik sparer du strøm

Strømprisen stiger – slik sparer du strøm

Strømprisen steg kraftig i oktober. Årsaken er lite nedbør og kulde.

Men det er mye du kan gjøre for å spare tusenlapper i vinter. Strømprisen sitt utslag på din strømregning kan lett temmes med noen smarte grep. Og det er lurt å gjøre noe nå.

Ifølge VG steg strømprisen med 40 ( ! ) prosent bare i oktober på grunn av kulden.

Og verre kan det bli, ifølge samme avis. Det er selvfølgelig noe å spare på å redusere bruk av varmtvann. Kjøp en sparedusj. Jeg leste et sted at du kan redusere strømregningen med et par tusenlapper i året. Alle monner drar.

 

 

Har du varmtvannstank, kan det være lurt å flytte denne nærmere vannuttak på kjøkken og bad. Det er sløsing når man lar varmt vann bli kaldt i 20 meter rør som ikke blir tappet.

 

 

Men den store gevinsten er god enøk-tankegang i hele boligen. Det er selvfølgelig lettere når man bygger nytt. Temperaturregulering er viktig. Det er ikke en god ting å fyre for kråkene. Jeg har tidligere snakket om gevinsten ved bergvarme. Her er beregningen jeg fikk utført for huset på Bjorøy:

 

 

På hytten i Hemsedal er anlegget allerede lagt frem til hytteveggen med to 136 meters dype hull i berggrunnen. En god investering jeg anbefaler til alle som gruer seg til strømregningene i vinter.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp