Arkitekt eller kataloghus?

Arkitekt eller kataloghus?

Arkitekt eller et kataloghus? Er det stor forskjell i pris?

Jeg får en del spørsmål på bloggen om det er dyrt å bruke arkitekt. Det er selvfølgelig en del dyrere enn å kjøpe et byggesett. Et byggesett er en ganske sikker måte å bygge på. De ulike konseptene er velprøvd, og det er liten risiko for store byggetekniske problemer.

 

 

Men arkitekt? Du verden for en artig prosess det å være med fra tegnebord til ferdig hus. Men man må være «hands on» under hele byggeprosessen, eller ha en kyndig byggherre. For her er det mye som kan gå galt underveis. Nå unngikk jeg de helt store katastrofene fordi jeg hele tiden var føre var, og ga beskjed om endringer tidlig i prosessen. Både hus og hytte er arkitekttegnet.

 

 

Regn med at arkitekten tar mellom 700-1500 kroner timen. Kanskje mer.  Fordelen med kataloghus er mange, men her er mine grunner til å bruke arkitekt:

 

 • Boligtomt. Huset blir tilpasset tomten, noe som blir meget pent å se på.
 • Detaljer. Detaljene er i din hule hånd. Vil du ha det dyrt og eksklusivt, er det bare å kjøre på.
 • Kvalitet, kvalitet og kvalitet. Det ligger i arkitektens natur ikke å kompromisse.
 • Fleksibilitet. Man kan endre planer underveis i byggeprosessen.

 

 

Eneste minus: Sluttregningen kan bli mye større enn det man tror. Konklusjon: Bruker du hjernen, går du får kataloghus. Hjertet: arkitekt. God helg!

 

Kjetil B.

2 Kommentarer

 • Alexandra
  21. november 2016 11:22

  Vi går også for hjertet <3 🙂

  • Kjetil
   19. desember 2016 21:29

   Hei Alexsandra
   Ja lytt til hjertet, og legg noen føringer i hvordan dere vil ha det. Men en flink arkitekt vil gjerne ha et signalbygg. En signaturen som skal stå i 100 år…finner du den så legger de mere pasion i arbeidet…
   Finn gjerne ut stilen dere vil ha først og så kan dere finne arkitekt.
   Mvh
   Kjetil

Legg igjen en kommentar

topp