Takrenner kan skjules, men ikke glem renhold

Takrenner kan skjules, men ikke glem renhold

Takrenner er noe jeg har et anstrengt forhold til. Derfor har jeg skjult dem.

Takrenner er helt nødvendig for å lede vannet bort fra taket og ytterveggene, men jeg synes de kan se litt malplassert ut. Løsningen på Bjorøy ble innvendig takrenne, skjult fra omgivelsene.

 

 

Den ligger inne i isoporveggen bak murpussen. Denne løsningen anbefaler jeg til alle som har det samme forholdet til takrenner som undertegnende. Dette er min lille smarte løsning. Jeg har faktisk ikke sett akkurat denne måten gjort på andre bygg, men tar selvfølgelig et lite forbehold om at det stemmer.

 

 

Slik gikk jeg frem for å få en skjult takrenne: Først la jeg renne med av avløp rundt taket med fall mot sluk. Slukene på det flate taket mitt er koblet på et 100 millimeter avløpsrør som er lagt inn i isoporveggen. Alt bak plater og murpuss.

 

 

Dette er noe alle kan gjøre, men bruk fagfolk. Problemet kan oppstå ved lekkasjer. Skjer det, må man gå hardt til verks og rive deler av kledningen.

 

Derfor er jeg svært nøye med renhold av takrenne og sluk.

 

Ta på en hanske og før hånden bortover rennen. Fjern haugen med løv med en lite hagespade. Eventuelt kan du spyle takrennen ren for smuss. Det er er svært viktig å gjøre dette før det blir frost og mildvær om en annen, slik som nå. Plutselig har man en liten isdemning i takrennen som kan føre til lekkasjer.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp