Å gå på en sky

Å gå på en sky

Nå tror du sikkert jeg tuller. Men jeg har lagt et gummigulv i stuen.

Denne type gulv er egentlig laget for industrien og butikklokaler for å spare de ansatte for unødvendige ryggplager og slitasje på ankler og føtter.

Gulvet ser ut som jordbærgelé før overflaten males.

Med et slikt gulv skal det godt gjøres å bli sliten i ryggen hvis man velger å stå et par timer.

Jeg hadde først tenkt på en parkett med brede bord, men ble litt usikker på hvordan det endelig resultatet ville se ut, og jeg gikk derfor bort fra tanken ganske tidlig.

 

 

Helt tilfeldig kom jeg i prat med et firma som legger gulv i lokalene til små og store virksomheter. De nevnte et støtdempende gulv som legges ved å sprøyte flytende gummimasse over betonggulvet.

 

 

Produsenten av gulvet var kanskje mer spent enn meg på det ferdige resultatet. Årsaken er at bolig min, med et lite forbehold om det stemmer, er den første privatboligen i landet med et slikt gulv.

Og følelsen: Jeg går på en sky.

Nå gjenstår det å teste gulvet over tid. Jeg har blitt lovet at det er slitesterkt og skal tåle en god støyt og ikke minst vannsøl. Så langt lover det bra. Jeg gir rapporter underveis hvis skulle dukke opp noe spesielt. Nå må jeg la gulvet sette seg skikkelig. Og det gjøres best ved bruk av aktive føtter.

 

Kjetil B.

3 Kommentarer

 • Christine Reintz
  5. januar 2017 20:11

  Hei,
  supert med din hjemmeside og all informasjonen du deler 🙂 Jeg totalrenoverer et lite hus, 50kvm, i Fredrikstad og må støpe nytt betonggulv i hele 1 etg., og med vannbåren varme for komforten sin skyld. Gummibelegget du beskriver kunne være av interesse. Får ingen umiddelbare treff på firmaer når jeg googler. Kunne du gi meg navnet på din kontakt?
  Vennlig hilsen Christine

  • Kjetil
   5. januar 2017 23:19

   Hei Christine
   Nei jeg skjønner nok at det ikke er lett. Det er vel kun hos meg det er blitt lagt et sånt gulv i Norge ihvertfall.
   Jeg brukte Industrigulv Spesialisten AS i Bergen og de fikk produktene fra en stor landsdekkende leverandør. Leverandøren kom selv å bisto med leggingen da dette var nytt for alle parter. Bare ring IGS AS og spør etter Ronny og han vil formidle kontakt videre.
   Håper du får hjelp…fordi alle som kommer på besøk skryter veldig av hvor behagelig det er å gå på…og så er det noe nytt og spesielt. Jeg har ikke noe negativt å si om det enda.
   Mvh
   Kjetil Bjørnberg

 • Robert
  20. februar 2017 11:10

  Hei, nå som du har hatt gulvet en stund. Hva syns du?

Legg igjen en kommentar

topp