Vinskap og kjøleskap til diverse drikke blir stående i et eget rom i tilknytning til kjøkkenet i toppetasjen.
Jeg kommer til å fylle et stort vinskap med diverse champagneflasker. Jeg er en av disse særingene som kuttet ut sprit og øl i 20-årene. Det skjedde etter at jeg hadde smakt champagne for første gang under en tur på byen.
Det er noen som tror jeg flotter meg, men det er faktisk smaken jeg synes er god.
Jeg har bestemt meg for å gå for kjølere fra Gaggenau. Jeg har allerede hvitevarer av samme merke på kjøkkenet. Bildet under er en skjermdump fra hjemmesiden deres.
Siden det er helg om litt, har jeg samlet gode champagneråd til alle som kjøper en flaske i ny og ne. Husk å holde de edle dråpene borte fra dagslys under oppbevaring. UV-stråler ødelegger champagne ganske fort.
En annen ting som jeg alltid har lurt på er om champagnen skal oppbevares liggende eller stående. Dessverre strides ekspertene! Den ene fraksjonen mener den bør ligge for å holde korken fuktig, akkurat som ved oppbevaring av vin.
Mens andre mener flaskene skal oppbevares stående. Liggende flasker utvikler en mer treaktig smak, sies det. Dessuten vil boblene holde korken fuktig. Men nå: En gladnyhet. Kjøper du en flaske og konsumerer den innen et par uker, trenger du ikke ta så mye hensyn til liggende eller stående flasker.
Det gjelder bare ved oppbevaring over lenger tid. Da er det problemet ute av verden. Jeg spretter en flaske i kveld. Den jeg kjøpte i går. Skål og god helg!
Kjetil B.
Legg igjen en kommentar