Tingenes internett – er huset ditt klart?

Tingenes internett – er huset ditt klart?

Tingenes internett er det neste store – skal vi tro teknologibladene.

Jeg blir mer og mer klar over at jeg er rustet for fremtiden. Den neste store digitale revolusjonen er den blitt kalt – tingenes internett ( IoT ).

 

 

Jo mer jeg leser om emnet, jo mer fornøyd er jeg med byggeprosessen på Bjorøy. Smarthuset styrer strøm, lys og varme – på en måte som gjør at jeg sparer penger og miljøet. Enøk-gevinsten er enorm med et smarthus.

 

 

Den nye digitale revolusjonen betyr rett og slett at tingene i huset er blitt « smarte ». Lyset blir tent når jeg kommer inn døren, komfyren starter koking av potetene på forhåndsprogrammerte tidspunkt, helsesappen forteller hvor lenge jeg har ligget i sofaen og blitt feitere, i TV-stuen senkes lyset og hjemmekinoen setter i gang den utvalgte filmen. Og selvfølgelig strømmer musikken ut av høyttalerne både inne og ute. Det kommer stadig mer av av tingenes internett jeg kan koble til telefonen, ipaden og huset.

 

 

Blir jeg stresset av dette? Overhodet ikke. Kjenner jeg et snev av smarthus-irritasjon slår jeg av hele greien! Men her er poenget før dere tar helg:

Man trenger ikke bygge nytt.

Det finnes billige og gode smarthussystemer som lett kan installeres i alle typer hus.

 

 

Det billigste jeg kom over, koster 30.000 kroner. Det installeres av elektriker og vil kunne styre ( med noen få unntak ) alt som går på strøm i huset. Systemer kommer med en enkel app for smarttelefonen din. 30.000 kroner kan sikkert lett tjenes inn i sparte strømutgifter. Herved anbefalt og god helg!

 

Kjetil B

Legg igjen en kommentar

topp