Taket innendørs begynner å ta form

Taket innendørs begynner å ta form

Taket innendørs har jeg jobbet med en stund. Stikkordet er eikespiler.

Jeg lurte på om det kom til å bli for tidkrevende, men spilene begynner å komme på plass, én etter én. Veggplatene i eikefinér i kjellerstuen er beiset i en mørkebrun farge. Som kontrast valgte jeg å hvitolje spilene i taket.

 

 

Spilene i taket måler 21 ganger 45 millimeter. Bak disse ligger en svart duk. Det er en åtte millimeter spalte langs veggene og mellom spilene.

 

 

Jeg synes det ble en fin fargekombinasjon og et fint brudd fra den mørke fargen på veggen. Som belysning bruker jeg sorte innfelte downlights i taket. Jeg går for samme brunfarge i hovedetasjen og på hemsen. Jeg har svart tak over kjøkkenet, så her bruker jeg en litt annen fargetone.

Det gjenstår én monsterjobb innendørs.

Jeg har nemlig bestemt at hele skråtaket i hovedetasjen, og hele hemsen, blir i lyse eikespiler. Grunnen til at jeg skriver monsterjobb er at det hele tar tid og må gjøres med pinlig nøyaktighet.

 

 

Jeg har nevnt det før: Hytten blir ikke ferdig før jul. Men jeg finner nok husrom. Det blir skikjøring i julen, garantert. Legger kanskje ut et bilde eller to og ønsker alle god jul. Ha en fin helg!

 

Kjetil B.

 

2 Kommentarer

 • Andre Røed-Simonsen
  16. desember 2016 16:20

  Hei Kjetil. Hvor får du tak i denne typen eik ? Dette ser ikke ut som listverk. Har du fått det skåret ? Skikkelig tøft 🙂

  • Kjetil
   17. desember 2016 15:04

   Hei Andre
   Det er flere sagbruk/høvleri som leverer denne typen lekter til utsmykking. Både Moelven og Øydna har dette i sitt sortiment. Det er et enormt tidkrevende arbeid, men når resultatet blir så bra som dette så får det heller gå litt tid.
   Håper at i slutten av januar kan du få se bilder av hele skråtaket med disse spilene og fin lyssetting…gleder meg veldig til sluttresultatet nå?
   Ha en fin helg.
   Mvh Kjetil

Legg igjen en kommentar

topp