Bananfluer på kjøkkenet er utrolig irriterende. Og sur lukt av bossbøtten er utelukket på mitt kjøkken.
Bananfluer er en pest og en plage. Jeg har testet ut en del tips og råd. Og ett av dem fungerer virkelig bra for en sur bossbøtte. Og som en dødsfelle for små kryp med vinger.
Ikke overraskende er det vidundermiddelet eddik jeg snakker om. Men hva er eddik? Eddik brukes i næringsmiddelindustrien og i husholdningen. Den blir til når alkoholholdige drikker begynner å gjære.
Eddik er en syre, og man bør være forsiktig med å bruke eddik som universalmiddel for rengjøring.
Jeg har også lest meg opp på fy-listen. Den kommer jeg tilbake til.
Men her er trikset: 7% eddik som fås kjøpt i dagligvarebutikken fungerer utmerket. Dynk en brødskive, og la den ligge i søppelbøtten over natten. All lukt forsvinner, garantert.
Noe som er mer irriterende, er disse små bananfluene som har en tendens til å formere seg i rekordfart. De senere årene er også matsortering blitt en kilde til plagen. Spesielt når det er varmt. Og da gjelder det å drukne de små plageåndene.
Fyll et vinglass med to like deler eddik og vann. Og et par dråper Zalo. Da dør de som fluer i glassene! Noen bruker eddik som rengjøringsmiddel. Men vær forsiktig med overflater som ikke tåler syre:
- Kobber
- Galvanisert stål
- Zink
- Stål
- Aluminium
- Marmor
- Sement
- Betong
- Kalkstein
Men som luktfjerner og fluemiddel – helt overlegent!
Kjetil B
Legg igjen en kommentar