Veggplatene fra Belgia er montert i Hemsedal

Veggplatene fra Belgia er montert i Hemsedal

Veggplatene fra Belgia, de såkalte MDF-platene med eikefinér på begge sider, er på plass i Hemsedal.

Eikefinéren stabiliserer veggplatene. Dermed unngår jeg at de buler etter montering. Jeg har begynt litt forsiktig med å montere noen plater i kjelleren. Platene er på plass på veggene i mitt soverom.

 

 

Veggplatene gjøres klar på fabrikken i Belgia. I Norge går de først til fresing og tilpassing, og deretter beises de i ønsket farge og får et beskyttende lag med matt lakk til slutt.

 

Her hjemme får jeg et snekkerverksted til å CNC-frese platene.

 

Dermed kan jeg lett klikke platene sammen og skjule skruene i festet mellom hver plate. Dermed fremstår veggflatene hele og rene. Platene kommer i naturlig eikefarge fra fabrikken. Til Hemsedal tok jeg med en god del fargeprøver for å se hvordan veggene ble seende ut. Her er planen: Brunsvart på soverommene og med lys eik i garderober.

 

 

Gulvet er hvit betong som er slipt ned til man ser steinene på overflaten. I betongen ligger det vannbåren varme.

 

 

Badene i kjeller blir også kledd i lys eikefiner. I stue og gang går jeg for en litt lysere nyanse enn brunt på platene. Sengen på soverommet plasseres med fotenden mot denne utsikten:

 

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp