Utekjøkken er en gammel drøm. Nå er jeg i gang

Utekjøkken er en gammel drøm. Nå er jeg i gang

Utekjøkken har jeg sett mest i varmere strøk. Men jeg bestemte meg tidlig for å bygge mitt eget.

Her ser dere tegningen av mitt planlagte utekjøkken. Kjøkkenbenken har fått god lengde slik at matlaging blir en lek. Jeg har allerede montert rammen. Fra venstre blir det kjøleskap, så vask, deretter en grill, og så diverse lure løsninger som krabbekoker og en isboks.

 

 

Kjøkkenet monteres på uteplassen ved boblebadet og sittegruppen ved gasspeisen. Her vil jeg om litt sette opp et stort spisebord for sultne gjester på varme sommerkvelder.

 

 

Det er et par ting som er lurt å tenke på før man bygger utekjøkken: Bygg det i nærheten av kjøkkenet innendørs. Da blir det lettere å holde styr på råvarer og drikke som hentes fra kjøleskapet i huset. Også bestikk, glass og servise får en lettere vei ut til gjestene. Husk opplegg for vann og avløp.

 

 

Tenk gjennom slitasje og uteklima. Bruk holdbare materialer i benkeplater og skap. Kjøkkenet kan også bygges på hjul og trilles inn i garasjen om vinteren.

 

 

Jeg satser på å ha kjøkkenet under åpen himmel. Når det står ferdig, gjenstår det litt arbeid ved gasspeisen. Her skal jeg lage en sittegruppe med puter under taket og et bord i Corian.

 

 

Tror uteplassen min blir verdt et besøk neste sommer…

 

Kjetil B.

 

Legg igjen en kommentar

topp