Trening er viktig hele livet, spesielt styrketrening

Trening er viktig hele livet, spesielt styrketrening

Trening er noe jeg tar meg tid til, uansett årstid.

Det går for det meste i trening innendørs om høsten. Når jeg tenker meg om, har det i grunnen vært trening innendørs det meste av sommeren på grunn av været. Men jeg har fått et par treningsråd.

Jo eldre man blir, jo mer styrketrening skal man utføre.

Og heldigvis: Det er aldri for sent å bygge muskler og styrke. Man mister mer og mer muskelmasse jo eldre man blir. Derfor har jeg valgt å lage et lite vektrom i kjelleretasjen.

 

 

Jeg vurderer også å lage en ribbevegg hvor jeg kan henge og dingle. Man kan gjøre utallige øvelser i en ribbevegg som styrker rygg, mage og vedlikeholder koordinasjon. Det skal heller ikke så mye til for å holde kroppen ved like. Litt kondistrening og minst én styrkeøkt i uken. Nå er jeg typen som er svært aktiv i jobbsammenheng, så kondistrening får jeg i grunnen hele uken.

 

 

Nå har jeg også en annen trimplan. Ut døren fra treningsrommet ligger svømmebassenget som jeg håper å bygge helt ferdig før snøen faller på Bjorøy.

 

 

Jeg fikk tips om at det finnes enkle motstrømssystemer for mindre svømmebasseng. Men jeg har ikke funnet noen slike systemer, foreløpig. Tar gjerne imot tips! Svømming skal visst være en av de mest effektive treningsmetodene som finnes.

Legg igjen en kommentar

topp