Tid for kaffe

Tid for kaffe

Ny kaffemaskin er montert og klar til bruk. Men…

Jeg har egentlig aldri vært noen kaffeelsker, men et nytt kjøkken med en flott kaffemaskin forplikter. Jeg må forsøke å endre smaksløkene mine.

 

Kaffemaskinen står i stil med ismaskinen, og begge er av merket Theromlux. Den har en 2,5 liters vanntank og 250 grams integrert kaffebeholder. Her kan man altså lage de fleste typer kaffe. Til med god kaffe, hvis eieren melder seg på et kurs. Og i tillegg øver. Mye.

 

 

Kaffe- og ismaskinen er plassert i en nisje i kortveggen på kjøkkenet. Den ble laget etter målene fra maskinene slik at de skulle passe perfekt i veggen.

 

 

Men tilbake til selve kaffen. Jeg har funnet frem litt statistikk. Vi nordmenn drikker hvert år…hold deg fast:

 

Nest mest kaffe i verden.

 

Ifølge tall fra Norsk Kaffeinformasjon fra 2015 drikker vi 160 liter hver. Bare slått av finnene. Så nå lurer jeg litt på hvorfor jeg aldri har blitt den store kaffedrikkeren.

 

Det har sikkert noe med at jeg ikke har fulgt med i timen. Det er jo kommet like mange kaffesmaker som krydderlukter, bare de siste årene. Nå ønsker jeg å lære meg denne klassikeren:

 

Kaffe latte:

 

 • Melk ( selvfølgelig )
 • Espresso
 • En liten mugge
 • Kopp ( selvfølgelig )
 • Og steamer

 

Alt er på plass på kjøkkenet. Jeg skal legge ut et bilde når den første koppen med perfekt hjertemønster er laget. Kanskje jeg får det til like bra som denne koppen:

 

 

Men ikke sitt oppe og vent i natt, det kan ta litt tid, altså.

 

PS. Er det noen der ute som har noen triks de kan dele med meg? Skal koppen holdes på skrå? Hvor varm skal melken være? Er helt blank. Den første som coacher meg frem til den perfekte kopp, får en omvisning i huset og en gratis middag. Laget av undertegnede. Servert på kjøkkenet mitt. Første mann/dame til kaffekvernen…

 

Kjetil B.

 

annonse

Vil du annonsere her? Ta kontakt.

2 Kommentarer

 • Merete Thrulsen
  27. juli 2016 17:54

  Nytt sjekketriks Kjetil??

  • Kjetil Bjørnberg
   27. juli 2016 18:14

   Ingen skjult agenda 🙂 Er bare blitt interessert i kaffens mystiske verden…

Legg igjen en kommentar

topp