The Hill House er en stol. Og en fantastisk flott stol

The Hill House er en stol. Og en fantastisk flott stol

The Hill House var det noen som mente jeg burde kalle huset på Bjorøy.

The Hill House er også en stol. Men ikke hvilken som helst stol. Den ble designet i 1902, og har tålt tides tann til de grader. Den var stilt ut på boligmessen i Bergen i oktober. Den er fremdeles i salg og produseres av italienske Cassina.

 

 

Det var skotske Charles Rennie Mackintosh ( 1868-1928 ) som tegnet Hill House-stolen i 1902. Han var mest kjent som arkitekt, men arbeidet også med interiør. Møbler, tekstiler og metallarbeider var noe av hans favorittsysler utenom bygninger.

 

 

Hill House-stolen ble laget som en del av interiøret til prosjektet Hill House. Stolen er lekker med sine flotte slanke linjer. De er laget av svart pigmentert ask og er inspirert av japansk design. Jeg lurer litt på om stolen hadde gjort seg i yttergangen.

 

 

Det er noe med den smale stolen som tiltaler meg. Jeg vet ikke helt hva. Kanskje det er den minimalistiske stilen og symmetrien.

Den slår meg som et tidløst mesterverk av en stol.

Men kjøper jeg den, skal den brukes. Det hadde vært litt artig å tilby gjestene en Hill House-stol når de skal ta på seg skoene. Etter å ha besøkt den norske utgaven av The Hill House.

 

Kjetil B.

 

 

Legg igjen en kommentar

topp