Termoask blir trolig gulv på badet på hemsen

Termoask blir trolig gulv på badet på hemsen

Termoask er et nytt bekjentskap for meg. Systemet virker lovende.

Jeg har ingen erfaring med slike gulv, men vil trolig montere termoask på et av gjestebadene. Kanskje flere. Dette er et gulv som kan limes på underlaget. Bildet over er fra Moelvens hjemmeside. Det lille gjestebadet skal bygges på hemsen:

 

 

Grunnen til at jeg muligens går for et slikt gulv, er at jeg ønsker litt hyttepreg, også på badene. Jeg forsøker å finne den rette miksen mellom ulike stiler. Egenskapene til gulvet virker å være i orden.

Gulvbordene i ask er behandlet med damp og varme på 210 grader.

Behandlingen reduserer fuktopptak med 75 prosent og begrenser bevegelsen i materialene, ifølge produsenten. Her er badet som skal innredes:

 

 

Gulvet kommer som korte og smale staver og limes til underlaget slik som baderomsfliser. Man må bruke flytemembran før gulvet legges. Trestavene kan også brukes i dusjsonen. Da må man bruke en antibakteriell fugemasse, som forsegler stavene. Samme masse brukes i overgangen til veggene.

 

 

Hemsen inneholder gjestebad, to soverom, en liten balkong og TV-stue. Løsningen jeg har valgt i de ulike rommene kommer jeg tilbake til. Men jeg må si det begynner å bli ekstra artig når hytteprosjektet ikke lenger bare er et reisverk. Nå begynner det virkelig å ta form! Følg med videre. Jeg dokumenterer løsninger og materialvalg frem til hytten er ferdig.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp