Renhold på badet – en liten nal gjør susen

Renhold på badet – en liten nal gjør susen

Renhold på badet er noe som alltid blir prioritert hos meg.

Jeg leste et sted at man bør vaske badet hver dag for å være på den sikre siden. Litt mye kanskje,  men renhold kan også gjøres smart.

 

Kalkavleiringer og såpe er noe skitt, bokstavelig talt, på mange bad.

 

På hovedbadet har jeg store glassflater som skiller dusjen og resten av rommet for unngå vannsøl.

 

 

I tillegg har jeg har glassfasade som gir en fantastisk utsikt. Men så var det med å vaske badet hver dag. Det orker jeg ikke. Men jeg tørker av alle flater og holder utsikten glassklar.

 

 

Jeg kom over dette lille gummifeste:

 

 

Her passer den lille nalen jeg har skaffet, perfekt. Den er selvfølgelig i kobber for å stå i til med resten av innredningen.

 

 

Etter at jeg er ferdig i dusjen, drar jeg av vannet av glasskabinettet – og holder det samtidig rent for kalk og såperester. Man bør også fjerne vann fra gulvet. Fukt kan trenge ned i mikroskopiske sprekker og lage vannskader på lengre sikt.

 

 

Når jeg vasker resten av badet, dusjer jeg alltid vegger og gulv med varmt vann. Også et oppvarmet gulv gjør at skitt og smuss løsner lett. Et annet råd er å ha god tid på badet. La alltid rengjøringsmidlene virke en stund før du går løs på fliser og vask med varmt vann, klut og svamp.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp