Puss opp! Her er interiørarkitektens beste råd

Puss opp! Her er interiørarkitektens beste råd

Puss opp med interiørarkitekt Trond Ramsøskar. Han har gitt ut en fargerik bok med mange gode tips.

Puss opp, bruk farger, er oppfordringen fra interiørarkitekten. Han har jobbet i Paris i mange år, men har nå etablert seg i Oslo med eget kontor.

Ramsøskar lurer på hvorfor alt må være grått og hvitt.

Farger begynner å komme tilbake i norske hjem. Men vi har et stykke å gå ennå, skal vi tro interiørarkitekten.

 

 

Ramsøskar er blitt kjent som den mest fargerike av alle norske interiørarkitekter. Nå har han gitt ut bok med gode råd til deg som trenger litt hjelp med innredningen – og kanskje fargevalg.

 

 

– I boken har jeg noen eksempler på hvordan man kan bruke farger, og ikke minst forsøker jeg å hjelpe folk å bruke mer farger. Det er en jungel der ut med farger, men ved å bruke Ittens fargehjul så får du masse hjelp. Begynn med gangen eller gjestetoalettet. Der kan du aldri gjøre feil, slår han fast.

 

 

«Ramsøskars boligbok – Bli din egen interiørekspert» tar for seg de fleste utfordringer man står overfor når man skal gå i gang med å skape drømmehjemmet.

Fra fargevalg, planlegging, lys, møbler til mange gode tips og praktiske råd. Ikke minst til de overivrige som skal gjøre alt på en gang.

Det siste er en dårlig strategi, ifølge Ramsøskar: – De begynner ofte for tidlig. Mange er oppslukt av boligdrømmen som skal realiseres. Og de ønsker at den skal realiseres veldig fort. De glemmer å planlegge. De starter med flatene, velger seg tapet og gardiner før de helt har bestemt seg for hvor kjøkkenet skal være.

 

 

Interiørarkitekten har følgende råd: – Ta utgangspunkt i romfordelingen. Hvem skal gjøre jobben? Skal du gjøre det selv, eller skal du bruke håndverkere? Bruk minst tre måneder på å planlegge prosjektet ditt. Finn ut hvem som skal gjøre hva og hvilket ambisjonsnivå du har.

 

img_7333

 

– Vi er nok for mye påvirket av trender. Hele 1990-tallet var fullt av farger, men så ble jo alt hvitt. Går du inn på bolig til salgs på Finn.no, er alt hvitt. Fra Finnmark i nord til Lindesnes i sør, sier han, og avslutter: – Folk snakker om personlig stil, men skal man ha en personlig stil, må man tørre å bruke noe annet enn sort og hvitt. Jeg tror vi må tørre å være oss selv og bli litt mer dristige.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp