Listefri dør krevde karm i fulldybe fra dørfabrikken

Listefri dør krevde karm i fulldybe fra dørfabrikken

Listefri ytterdør sto høyt på ønskelisten.

Rundt ytterdøren ville jeg absolutt ikke ha dørlister. Jeg bestilte en dørkarm i fulldybde. Listefri ramme og dør ble rett og slett en fryd å se på. Døren er i eik, det samme er karmen.

 

 

Listefrie dører og vinduer er typisk brukt i funkishus. Men man trenger ikke å bygge et funkishus for at denne løsningen skal passe inn. Dørfabrikanten produserer karmene til hver enkelt dør, slik at de passer til veggtykkelsen. Hos meg ble ytterdøren det reneste smykke.

 

IMG_0318

 

Men jeg har brukt lister i noen rom. Jeg har gått for lister langs gulvet i første etasje, egentlig mest for å variere litt. I tillegg har jeg enstavsparkett i TV-stuen. Her synes jeg det ble naturlig med smalt listverk langs gulvet.

 

 

I stuen i toppetasjen er det helt listefritt. Dette henger selvfølgelig samme med gummigulvet som flyter inntil veggen. Dette skal være det første gummigulvet som er montert i en privatbolig.

 

 

Det er behagelig å gå på, og det kan males i den fargen man måtte ønske. Inngangspartiet er rett utenfor stuen i toppetasjen. Ut stuedøren og du ser rett på inngangsdøren.

 

 

Min erfaring er at de fleste dørprodusentene tilpasser dørkarmen slik at du unngår lister. Det blir litt dyrere, men må man, så må man.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp