Garasje for en eller to? Bygg stort med en gang

Garasje for en eller to? Bygg stort med en gang

Garasje er noe stadig flere velger å bygge. Men det er lurt å dra på når man først planlegger en garasje.

Jeg garanterer at du vil angre hvis du bygger for lite. Dessuten koster det ikke all verden å utvide. Den minste dobbelgarasjen er 5,6 meter i bredde. Du får plass til to biler, men ikke så mye annet. Man kan selvfølgelig bygge en liten hems i tillegg.

 

 

Men hvorfor ikke utvide? De fleste garasjer ligger på mellom 150-300.000 kroner i kostnad. Men det finnes flere måter å få ned prisen. Det første er helt innlysende. Kjøp et byggesett. Minuset er at du får garasjen som alle andre har.

 

 

En garasje bygget etter egne spesifikasjoner gjør at du skiller deg ut, men det kan fort bli en dyr affære. Reduser kostnadene ved:

 

  • Egeninnsats: Hvor mye kan du gjøre selv? Grunnarbeid og snekring kan de fleste gjøre med litt veiledning.
  • Materialvalg: De er lurt å følge norsk standard slik at garasjen blir mest mulig vedlikeholdsfri og tåler norsk klima. Men det er ikke sikkert man trenger å gå for de dyreste alternativene. Hør litt med folk som har litt peiling og følg rådene.

 

 

Min garasje er stor, og jeg har blant annet brukt eik i porten.

 

 

Men det er ikke sikkert kostnaden fra en liten til en større, romsligere garasje blir uoverkommelig med litt planlegging og smart valg av materialer.

 

Kjetil B.

Legg igjen en kommentar

topp